Saturday, October 24, 2009

Matrikubasi...

Saturday, October 24, 2009 2
Tajuk diatas adalah permainan perasaan semata2. Matrikulasi sebenarnya. Matrikubasi antara istilah yg disebut oleh orang2 yg merasakan program matrik adalah 1 kenangan pahit.. haha!
Bagi perawan, kat matrik dulu pengalaman sume indah2 belaka cume diri kite saje membuatkannya pahit.. (terasa2~) huhu..



video

Semasa sedang keboringan melayari facebook dan sewaktu dengannya, perawan explore balik pic2 lame yg masih ada dlm laptop kesayangan perawan ini. Ternampak pula video seperti diatas. mmg rase nak senyum sentiase bile tgk video tu. Kelakar2. HIHI! Video tu perawan dan kawan baik perawan (Dani) sdg kebosanan menunggu waktu kelas tutorial seterusnya. Masa tu waktu fresh2 kat matrik. asyik nak maen n enjoy je.. tp bkn pd si dani ni.. hehe.. Kesan dari video ini dapat dirasai dgn begitu hebat sekalinya. Kedua2nya pon x habiskan matrik.. Wakaka! Untuk pengetahuan, Danial keluar pegi UiTM ambik Chemical Engineering. Manakala perawan UKM, KEJURURAWATAN.


Gambar diatas pula menunjukkan hari terakhir kelas semasa setahun berada di Matrik. Sebenarnye ada 3 org lelaki tetapi yg lg sorang tu pemalu dgn camera.. haha! (maafkn aku syahid).. Alhamdulillah, kesemua mereka sudah melanjutkan pelajaran ke tahap yg lebih tinggi.. perawan je yg x naik2... hehe..

Kat bawah ni, perawan letak gambar2 yg perawan rase nak letak. mane tau anak cucu perawan nak tgk pd masa depan.. hehe.. Adios n mucho gracias~

4 jejaka 1bp3





Outing Dataran Pahlawan


After English Drama


Team "Hitam Nampak Kemas"

Friday, October 16, 2009

Klinik vs Wad

Friday, October 16, 2009 0

Klinik dan Wad mana lg best? bg perawan, wad kot lg best..
kat wad dr pagi sampai tengahari ade 8 kes je dressing.. simple2 je kot sumenye.. Staff nurse pon lepak je keje dorang dr pagi.. siap tgk resipi makanan kt internet (amboi2).. yg tak thn tu siap print buat booklet.. salah satu perkara yg melanggar etika kerja.. (ethically wrong but personally right!) hihi..
SN mule2 tu mcm baik je, ajar mcm mane nak buat dressing dengan cara yg "betul".. hehe.. mmg express betul dressing dorang ajar.. rasenye skill yg diajar oleh CI terpakse dilupakan sementara.. hehe.. Ade sorang SN ni garang nak mampos.. tanya salah, x tanya salah.. last2, dia buat sume.. padan muka.. perawan x kesah pon.. ngeh2..

tempat berlakunya dressing

disamping itu, perawan sempat jgk lepak kat bilik POP kejap.. coz kat situ MA je yg buat semua.. rupanya hari tu ade kes special nak buat POP dkt bdk umur 1 tahun 7 bulan.. ape ntah name penyakit tu.. x igt la plak... agak menarik sbb bdk tu asyik nangis je.. hahaha.. manenye x nangis.. dah la berat pastu panas pulak tu.. kesian2..

capture terbaik yg dpt dibuat sbb ramai sgt org dlm tu

*dressing-cucian luka

p/s: terima kasih kpd kawan2 yg dtg rumah perawan hari sabtu lepas... gembira sgt.. walaupun tak sumenye berakhir dgn "My Happy Ending".. sob3


rakan2 yg dtg.. terima kasih kwn2..
(^-^)

Tuesday, October 6, 2009

Lawatan ke Loji..

Tuesday, October 6, 2009 0
Helo. Hari jumaat yg lepas (perawan x ingat tarikh.. hehe..), perawan bersama rakan2 kelas pergi melawat Loji Air Kumbahan.. Somewhere in Kajang.. hehe.. lawatan ini bertujuan sebenarnya bertujuan menerangkan fungsi Indah Water kepada masyarakat.. Jika anda semua nampak Loji Indah Water, apakah yg berada difikiran anda? mesti tempat buang taik kan.. ee yikes!

ok, mari kita lihat same2 fungsi sebenar loji kumbahan ini.. berdasarkan apa yg perawan faham.. hehe.. loji Indah Water ini sebenarnya adalah tempat penerimaan sisa-sisa kumbahan dari perumahan serta kilang di sekitar loji berkenaan.. selepas itu sisa2 ini akan diproses dalam beberapa pemprosesan yg perawan x dpt dinyatakan disini.. (sebab x igt) hoho.. selepas itu, sisa kumbahan itu akan ditapis dan yg kotor akan dikering dan dibuang serta air yg bersih akan dibuang..

itulah sedikit sebanyak apa yg perawan tahu tentang Indah Water.. nak terangkan lebih2 takut salah fakta pulak.. hehe.. ada pesanan daripada pegawai Indah Water tersebut kpd masyarakat :
BAYAR BIL INDAH WATER ANDA!
Haha.. saje nak buat lawak di petang ini.. sampai sini saja post perawan kali ini.. kail sedang menggoda.. huhu..



En Sood menerangkan fungsi proses air kumbahan


Tuan Tanah, Pensyarah dan Pelajar yg ada


air dan bhn buangan berpisah


dorang ni kalo boleh terjun dalam tu..


Last Stage : Air Bersih!



Kenangan sebelum pulang ke PPUKM

p/s : esok presentation english. skrip x hafal lg. mintak2 semuanya berjalan lancar. Amin~

Saturday, October 3, 2009

Sementara Menunggu Kelas Bermula...

Saturday, October 3, 2009 0

haihaihai.. dipagi sabtu yg indah ini mendengar khabar dari alif yg menyatakan kelas bermula agak lewat hari ni.. alahai, kalo diberitahu lbh awal tak pyh rushing2 pagi ni.. nak blk umah, hantar mama pegi keje.. takpe2, anggap itu semua sbg cbrn dan juga ibadah.. (^-^)
disamping itu, Alif bgtahu Puan Masura suruh update blog.. baru je updated smlm.. takpelah, update je lg sekali..
oh ya.. pagi tgk khai ltk status dkt fb die psl kemalangan kat Paka, Terngganu.. ngeri mmg ngeri.. nampak mangsa kemalangan bergelimpangan ditgh jln.. insaf skjp~ klik sini untuk mengetahui lebih lanjut..
sepatutnya perkara sebegini boleh dielakkan.. menurut kajian 80% kemalangan maut adalah disebabkan sikap pemandu itu sendiri.. (betulkan perawan jika tersilap).. hmm.. tepuk dada tanya nk mkn ape.. nasihat ini bkn utk org lain saje tetapi utk perawan jgk sebenarnya.. kdg2 mood unstable, drive maen sebat je.. ish2..
bersamalah kita muhasabah diri dan fikirkan apa yg terbaik untuk negara kita dan org yg tersayang...

Friday, October 2, 2009

Terupdate jugak post pasal raye...

Friday, October 2, 2009 0
Hoho,, sudah lame perawan memendam rase dan keinginan untuk mengupdate blog psl raye tp mesti ade dugaan dan cabaran yg perlu dihadapi.. haha.. rasenye dah lebih 2 mggu perawan x update blog, nak try gak buat live blogging tp mhl sgt kosnya.. hp perawan pon bknlah 'canggih' sgt.. huhu..
apa? xtau live blogging tu ape? klik sini
ok.. nak story mary sikit psl raya hari tu.. dah lame sebenarnye perawan x beraya di kampung pd raya pertama.. tahun ini alhamdulillah dapat beraya.. almaklum, mama perawan seorang jururawat.. so, mmg sukar utk cuti spt org lain.. 1st raya hati tu perawan beraya di Parit, Perak.. mmg syok jumpe sedara mara.. lama x jmpa sgn sepupu-sepipi.. ada yg makin besar dr perawan.. mak aih! Opah dan Atok kat parit sudah meninggal, so perawan beraye tggl rumah pakcik perawan.. sebelah rumah Opah perawan dulu je.. dari pagi hgga lewat petang kami sekeluarga beraya ke rumah sanak saudara.. penat x usah cakap.. sudah la perawan kene drive.. hehe..
pada raya ke 2 baru perawan pulang ke kampung Melaka.. sampai je ke kampung Parit Penghulu Benteng, Sg Rambai, Melaka, dari jauh dah tgk nenek menyambut kami sekeluarga.. ya! hanya kami je yg ade.. tertanye juga dimane pakcik dan makcik yg lain.. rupenye dorang byk yg dah balik.. alahai, melepas nak jumpe sepupu2 yg lawa2.. :p
apa yg best balik Melaka? x perlu dikotak-katikkan lg.. sdh tentu terletak pd makanannya.! so, nafsu mkn kt melaka ni mmg cukup kuat.. tp Ayah ckp :-
"jgn tertipu dgn nafsu"
baikalah ayah. perawan akur.. huhu.. tapi sukar nak tolak mknn yg ade.. ye la, pagi2 je dah makan nasi lemak.. x kire kt mane pon mkn nasi lemak kt kampong perawan tu, sumenye sedap2 belaka.. tengahari pulak mkn asam pedas.. kalo nenek yg masak asam pedas tu, stiada sape yg berani menolak... haha.. makin terliur ppulak citer psl mknn ni.. amne tak naik badan.. haha.. rasenye sampai sini je post perawan kali ni.. lapar pulak rasenye.. hehe..
c u when i c u.. duu~
 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesFree Blogger Templates;