Sunday, November 15, 2009

[Syok] ATV mmg best..

Sunday, November 15, 2009 3
Salam korang. pada hari sabtu yg lepas, perawan dan keluarga pergi ke Gambang, Kuantan.. tujuan asal perawan pegi situ sbb nak mandi kt water park die.. hehe.. bygkan perawan sggp pegi sorang2 ptg tu naek bas sbb family members lain sume dah pegi dulu.. tggl perawan sorang sbb kene posting kat wad.. TETAPI, itu sedikit pon tidak langsung mematahkan smgt perawan untuk pergi ke kuantan.. haha..
Sebab utama perawan nak pergi sgt ke gambang adalah untuk mandi2 kat water park. mmg dah set mind dr KL lg nak mandi.. hehe.. tapi fikiran mula berubah bila ayah perawan ambil perawan kat stesen bas. OTW nak pegi balik hotel tu die cerita yg esok pagi dia nak try motor 4 roda. mcm best je bunyinye. perawan pon tumpang dua kaki gak la.. hehe..
Motor 4 roda yg dimaksudkan itu adalah ATV (seperti gmbr diatas). mmg layan habis naik benda ni. kepuasan yg tak terhingga. mula2 naik tu mmg agk takut dan berdebar2 sbb first time try benda alah ni. tapi setelah beberapa ketika mmg lyn habis.. syok2!. next time mmg kene naik lagi.. haha..
selain ATV ni, perawan pon menghabiskan keinginan perawan dengan mandi di water park tersebut. biase je tempatnye.. A'Famosa lg best kot.. hoho.. BTW, kenangan manis bersama keluarga sangatlah dihargai.. ('-')
p/s - Final exam sudah membulat di sudut.. huhu..

Tuesday, November 10, 2009

[Gusar] Banyak perkara di kepale otak..

Tuesday, November 10, 2009 0
Tadi lapar sangat..
tapi sekarang,
Perut dah kenyang..
Hati ttp x tenang..
Mane si Dia?
Nak call kredit dah habis..
nak beli tak boleh pulak..
Apa nak buat?
Skype off, Ym off..
FB x aktif mlm ni..
Besok maybe kene running assesment..
Maybe Puan nak tanye psl medication..
baca pon sekali lalu je..
hati x tenteram..
Call ayah, mama yg angkat..
dia suruh baca Yaasin..
Hmm..
Mari kita sama2 aminkan..
p/s; sebenarnya dah x tahu nak update apa.. menurut Pn Masura, blog mesti diupdate 2 kali seminggu.. hehe..

Wednesday, November 4, 2009

[Exam] - Mood exam. Silalah dtg...

Wednesday, November 4, 2009 0
Saja buat bnde pandai di malam yg penuh syahdu.. luahan perasaan dibawah adalah untuk diri ini sendiri.. tidak kene mengene diantara yg hidup atau yg sudah mati.. hehe..

Dear Asyraf,
Ketahuilah bahawa dikau, peperiksaan kamu semakin hampir. Kenapa aku melihat kamu seperti tidak kisah saje dgn exam? kamu mahu ulangi kesilapan kamu yg lepas2? tidakkah kamu serik? sudah berapa titis airmata yg sudah dititiskan melihat kamu sebegini? aduh! aku bukan nak berlagak dgn kamu, Asyraf. tapi aku rase dgn sedikit kesungguhan dan kerajinan dari kamu. sedikit sebanyak mampu mengubah keputusan kamu sekarang. aku sgt kenal dgn diri kamu. tiada org lain yg mampu mengenali diri kamu spt aku. aku dicipta untuk diri kamu. igtlah siape diri kamu, asal kamu dan apa2 saja tentang kamu.. dgn begini pasti kesedaran akan muncul jauh dlm lubuk hati kamu. kamu nak tahu? kamu ni suka ckp besar.. setiap kali kamu menyesal pasti kamu akan mengulanginya lg.. aku pon tak tahu bila kamu nak berubah.. kamu selalu berpesan pada diri kamu yg kamu akan berubah.. cakap hanya tggl ckp saja.. aku bkn mahu buka pekung didada tetapi ternyata yg kamu amat liat untuk berubah.. kerajinan dan kesedaran pasti akan tiba.. aku berpesan pada kamu supaya banyakkanlah doa dan solat kpd-Nya.. sampai disini sahaja luahan aku untuk diri kamu. Wassalam.

p/s: dah dgr ada kwn ckp yg dia x suka blog perawan. aish~

Saturday, October 24, 2009

Matrikubasi...

Saturday, October 24, 2009 2
Tajuk diatas adalah permainan perasaan semata2. Matrikulasi sebenarnya. Matrikubasi antara istilah yg disebut oleh orang2 yg merasakan program matrik adalah 1 kenangan pahit.. haha!
Bagi perawan, kat matrik dulu pengalaman sume indah2 belaka cume diri kite saje membuatkannya pahit.. (terasa2~) huhu..



video

Semasa sedang keboringan melayari facebook dan sewaktu dengannya, perawan explore balik pic2 lame yg masih ada dlm laptop kesayangan perawan ini. Ternampak pula video seperti diatas. mmg rase nak senyum sentiase bile tgk video tu. Kelakar2. HIHI! Video tu perawan dan kawan baik perawan (Dani) sdg kebosanan menunggu waktu kelas tutorial seterusnya. Masa tu waktu fresh2 kat matrik. asyik nak maen n enjoy je.. tp bkn pd si dani ni.. hehe.. Kesan dari video ini dapat dirasai dgn begitu hebat sekalinya. Kedua2nya pon x habiskan matrik.. Wakaka! Untuk pengetahuan, Danial keluar pegi UiTM ambik Chemical Engineering. Manakala perawan UKM, KEJURURAWATAN.


Gambar diatas pula menunjukkan hari terakhir kelas semasa setahun berada di Matrik. Sebenarnye ada 3 org lelaki tetapi yg lg sorang tu pemalu dgn camera.. haha! (maafkn aku syahid).. Alhamdulillah, kesemua mereka sudah melanjutkan pelajaran ke tahap yg lebih tinggi.. perawan je yg x naik2... hehe..

Kat bawah ni, perawan letak gambar2 yg perawan rase nak letak. mane tau anak cucu perawan nak tgk pd masa depan.. hehe.. Adios n mucho gracias~

4 jejaka 1bp3





Outing Dataran Pahlawan


After English Drama


Team "Hitam Nampak Kemas"

Friday, October 16, 2009

Klinik vs Wad

Friday, October 16, 2009 0

Klinik dan Wad mana lg best? bg perawan, wad kot lg best..
kat wad dr pagi sampai tengahari ade 8 kes je dressing.. simple2 je kot sumenye.. Staff nurse pon lepak je keje dorang dr pagi.. siap tgk resipi makanan kt internet (amboi2).. yg tak thn tu siap print buat booklet.. salah satu perkara yg melanggar etika kerja.. (ethically wrong but personally right!) hihi..
SN mule2 tu mcm baik je, ajar mcm mane nak buat dressing dengan cara yg "betul".. hehe.. mmg express betul dressing dorang ajar.. rasenye skill yg diajar oleh CI terpakse dilupakan sementara.. hehe.. Ade sorang SN ni garang nak mampos.. tanya salah, x tanya salah.. last2, dia buat sume.. padan muka.. perawan x kesah pon.. ngeh2..

tempat berlakunya dressing

disamping itu, perawan sempat jgk lepak kat bilik POP kejap.. coz kat situ MA je yg buat semua.. rupanya hari tu ade kes special nak buat POP dkt bdk umur 1 tahun 7 bulan.. ape ntah name penyakit tu.. x igt la plak... agak menarik sbb bdk tu asyik nangis je.. hahaha.. manenye x nangis.. dah la berat pastu panas pulak tu.. kesian2..

capture terbaik yg dpt dibuat sbb ramai sgt org dlm tu

*dressing-cucian luka

p/s: terima kasih kpd kawan2 yg dtg rumah perawan hari sabtu lepas... gembira sgt.. walaupun tak sumenye berakhir dgn "My Happy Ending".. sob3


rakan2 yg dtg.. terima kasih kwn2..
(^-^)

Tuesday, October 6, 2009

Lawatan ke Loji..

Tuesday, October 6, 2009 0
Helo. Hari jumaat yg lepas (perawan x ingat tarikh.. hehe..), perawan bersama rakan2 kelas pergi melawat Loji Air Kumbahan.. Somewhere in Kajang.. hehe.. lawatan ini bertujuan sebenarnya bertujuan menerangkan fungsi Indah Water kepada masyarakat.. Jika anda semua nampak Loji Indah Water, apakah yg berada difikiran anda? mesti tempat buang taik kan.. ee yikes!

ok, mari kita lihat same2 fungsi sebenar loji kumbahan ini.. berdasarkan apa yg perawan faham.. hehe.. loji Indah Water ini sebenarnya adalah tempat penerimaan sisa-sisa kumbahan dari perumahan serta kilang di sekitar loji berkenaan.. selepas itu sisa2 ini akan diproses dalam beberapa pemprosesan yg perawan x dpt dinyatakan disini.. (sebab x igt) hoho.. selepas itu, sisa kumbahan itu akan ditapis dan yg kotor akan dikering dan dibuang serta air yg bersih akan dibuang..

itulah sedikit sebanyak apa yg perawan tahu tentang Indah Water.. nak terangkan lebih2 takut salah fakta pulak.. hehe.. ada pesanan daripada pegawai Indah Water tersebut kpd masyarakat :
BAYAR BIL INDAH WATER ANDA!
Haha.. saje nak buat lawak di petang ini.. sampai sini saja post perawan kali ini.. kail sedang menggoda.. huhu..



En Sood menerangkan fungsi proses air kumbahan


Tuan Tanah, Pensyarah dan Pelajar yg ada


air dan bhn buangan berpisah


dorang ni kalo boleh terjun dalam tu..


Last Stage : Air Bersih!



Kenangan sebelum pulang ke PPUKM

p/s : esok presentation english. skrip x hafal lg. mintak2 semuanya berjalan lancar. Amin~

Saturday, October 3, 2009

Sementara Menunggu Kelas Bermula...

Saturday, October 3, 2009 0

haihaihai.. dipagi sabtu yg indah ini mendengar khabar dari alif yg menyatakan kelas bermula agak lewat hari ni.. alahai, kalo diberitahu lbh awal tak pyh rushing2 pagi ni.. nak blk umah, hantar mama pegi keje.. takpe2, anggap itu semua sbg cbrn dan juga ibadah.. (^-^)
disamping itu, Alif bgtahu Puan Masura suruh update blog.. baru je updated smlm.. takpelah, update je lg sekali..
oh ya.. pagi tgk khai ltk status dkt fb die psl kemalangan kat Paka, Terngganu.. ngeri mmg ngeri.. nampak mangsa kemalangan bergelimpangan ditgh jln.. insaf skjp~ klik sini untuk mengetahui lebih lanjut..
sepatutnya perkara sebegini boleh dielakkan.. menurut kajian 80% kemalangan maut adalah disebabkan sikap pemandu itu sendiri.. (betulkan perawan jika tersilap).. hmm.. tepuk dada tanya nk mkn ape.. nasihat ini bkn utk org lain saje tetapi utk perawan jgk sebenarnya.. kdg2 mood unstable, drive maen sebat je.. ish2..
bersamalah kita muhasabah diri dan fikirkan apa yg terbaik untuk negara kita dan org yg tersayang...

Friday, October 2, 2009

Terupdate jugak post pasal raye...

Friday, October 2, 2009 0
Hoho,, sudah lame perawan memendam rase dan keinginan untuk mengupdate blog psl raye tp mesti ade dugaan dan cabaran yg perlu dihadapi.. haha.. rasenye dah lebih 2 mggu perawan x update blog, nak try gak buat live blogging tp mhl sgt kosnya.. hp perawan pon bknlah 'canggih' sgt.. huhu..
apa? xtau live blogging tu ape? klik sini
ok.. nak story mary sikit psl raya hari tu.. dah lame sebenarnye perawan x beraya di kampung pd raya pertama.. tahun ini alhamdulillah dapat beraya.. almaklum, mama perawan seorang jururawat.. so, mmg sukar utk cuti spt org lain.. 1st raya hati tu perawan beraya di Parit, Perak.. mmg syok jumpe sedara mara.. lama x jmpa sgn sepupu-sepipi.. ada yg makin besar dr perawan.. mak aih! Opah dan Atok kat parit sudah meninggal, so perawan beraye tggl rumah pakcik perawan.. sebelah rumah Opah perawan dulu je.. dari pagi hgga lewat petang kami sekeluarga beraya ke rumah sanak saudara.. penat x usah cakap.. sudah la perawan kene drive.. hehe..
pada raya ke 2 baru perawan pulang ke kampung Melaka.. sampai je ke kampung Parit Penghulu Benteng, Sg Rambai, Melaka, dari jauh dah tgk nenek menyambut kami sekeluarga.. ya! hanya kami je yg ade.. tertanye juga dimane pakcik dan makcik yg lain.. rupenye dorang byk yg dah balik.. alahai, melepas nak jumpe sepupu2 yg lawa2.. :p
apa yg best balik Melaka? x perlu dikotak-katikkan lg.. sdh tentu terletak pd makanannya.! so, nafsu mkn kt melaka ni mmg cukup kuat.. tp Ayah ckp :-
"jgn tertipu dgn nafsu"
baikalah ayah. perawan akur.. huhu.. tapi sukar nak tolak mknn yg ade.. ye la, pagi2 je dah makan nasi lemak.. x kire kt mane pon mkn nasi lemak kt kampong perawan tu, sumenye sedap2 belaka.. tengahari pulak mkn asam pedas.. kalo nenek yg masak asam pedas tu, stiada sape yg berani menolak... haha.. makin terliur ppulak citer psl mknn ni.. amne tak naik badan.. haha.. rasenye sampai sini je post perawan kali ni.. lapar pulak rasenye.. hehe..
c u when i c u.. duu~

Tuesday, September 15, 2009

Kisah 2 ringgit dan bazaar ramadhan..

Tuesday, September 15, 2009 0
kenape dan kenape?

Nak dijadikan cerita ada 1 masa tu, perawan pegi ke bazaar ramadhan mencari juadah utk berbuka.. time tu elaun pon x msok lg.. mmg sengkek sikit nak beli mknn ni... huhu.. perawan pon pegi menunggan motosikal dr laman midah hingga ke bazaar ramadhan Stadium Bolasepak Cheras.. seprti biase, kedai pertama yg perawan pergi adalah kedai popia basah makcik tu.. mmg perawan x pernah x beli kalo pegi bazaar ni.. dapatlah beli 1 box.. (1 box = RM3.50). slps tu perawan pergi ke gerai lain pula untuk membeli lauk.. bermula episod ketidakpuashatian disini...

"kak, nak lauk daging ni 2 ringgit"
"tak boleh dik. paling sikit pon 3 ringgit je"
"saya nak 2 ringgit je"
"2 ringgit sikit je, dik"
"x kesah la byk ke sikit. sy nk 2 ringgit je"
"tak boleh dik. nanti tauke marah"

selepas mendgr ayat terakhir itu. perawan pon berlalu gerai lain yg mampu memberi lauk 2 ringgit.

rumusan - kenapa la kedai tu hampeh sgt.. org nak 2 ringgit, bagi je la.. die rugi sgt ke kalo jual 2 ringgit je lauk tu kat perawan.. adeh, susah la mcm ni kalo niage... org nak mkn die buat cmtu.. ok, sampai disini saje entry kali ni.. mood disorder kejap... huhu..

p/s : lately ni, tgk gerai lauk tu cam dah takde org nk beli.. agknye sume kes cam perawan kot?

Penyamun yg pakai kopiah.. (apalah nak jd.)

Salam..
Sebelum anda sume fhm apa yg perawan cuba sampai kn,
baca dulu berita kat link ni --) klik sini
dah baca? ish2.. apalah nak jd.. dekat klinik pun diorang nak samun.. orang tu tgh sakit2 nak jumpa doktor, korang boleh samun diorang.. tak dpt bygkan bagaimana kesakitan mereka akan bertambah.. bak kata orang tua dulu 'sudah jatuh ditimpa tangga masuk pulak dlm longkang'. (yg blkg tu perawan saja tambah..) hehe.. penyamun pulak, bulan ramadhan camni pon korang nak buat bnda x elok cmni.. pakai kopiah pulak tu.. patotnye hari baik bulan baik cmni kita kene perbaiki diri kearah jln yg lebih baik.. (p/s: pesanan utk perawan jgk)
Alamak! perawan dah start bg ceramah ni.. kene stop ni.. x psl2 keluar mazhab sendiri pulak karang.. hehe..

Akhir kata,
'majulah jururawat lelaki untuk negara'
hohoho..
p/s : berbuka bersama ayah hari ini.. (*-^)

Sunday, September 13, 2009

Berbuka puasa bersama matrikmate..

Sunday, September 13, 2009 0
Salam perpaduan..
agak lama perawan x update blog perawan ni.. bkn bz sgt pon sebenarnya tapi x tahu perawan nak tulis apa... rasenye perawan ni belum lagi boleh digelar blogger.. hehe..
so, hari ni perawan nak story mary sikit psl title perawan ni.. mesti pelik je tibe2 perawan plak ni.. hek3.. perawan saja bahasakn diri ini perawan.. rasenye lebih mesra kn.. agaknya korang setuju tak? nanti tinggalkn komen kalau ade sebarang cadangan.. perawan sendiri ada idola dlm dunia blog ni.. orangnye dar Malaysia jgk.. iaitu khai.. nak tahu blog dia just klik ni http://justkhai.com/blog/

oh.. berbalik pada tajuk.. pada ahad lepas lebih kurang 6/9/09 perawan bersama rakan2 matrik pergi berbuka puasa bersama.. antar banyak2 budak matrik tu, rasenye perawan sorang je yg keluar plg awal matrik dulu.. hehe.. takpelah.. bak kata org kampong perawan.. let gone be bygone... hahaha... venue tmpt adalah tidak lain tidak bukan -KAMPONG BARU! syurga makanan.. haha.. kali ni perawan rasa mcm jd exco makanan pulak.. coz perawan datang awal kat kg baru.. rupenye mereka x book mane2 tmpt lg.. terpaksa perawan book kt TOMYAM 3000-(thanks pak cik pakai jubah).. makanan disini boleh dikategorikn boleh telan je.. rasenya kalo ANWAR SEAFOOD tu tak penuh dah pegi situ dah.. heheks.. setelah sekian lama x berjumpa, byk story yg kami ceritakn.. kalo dulu, cite psl awek matrik tp sekarang dah global sket.. citer psl uni masing2.. mcm2 mereka ni.. as long as dorang happy.. harap perkara begini dapat dijadikan acara tahunan.. bak kata org kampong perawan ANNUALLY.. hehe.. rasenye sampai disini shaja post kali ni.. daa~

salam hormat, salam perpaduan..









p/s: Mane satu yeh perawan?? tekalah kalo berani.. haha!

Monday, September 7, 2009

Berbuka Puasa bersama anak2 Rumah Amal Lambaian Kasih..

Monday, September 7, 2009 0
Assalamualaikum..


  • Restoran Selera Idaman, Taman Amaniah, Batu Caves. (Datuk Sheqal 016-9135993 bekas penyanyi lagu nusantara)
  • 5/9/09
  • Waktu berbuka sampai terawih.
  • Yg diraikan - Rumah Amal Lambaian Kasih, Damansara.
    • Pada hari sabtu lepas, pejabat ayahku menganjurkan satu majlis berbuka puasa bersama anak2 yatim Rumah Amal Lambaian Kasih. Aku dtg hanyalah sebagai penyibuk. haha. seronok juga dpt jumpa dorang ni. insaf seketika~ sebelum berbuka puasa, terdapat tazkirah yg disampaikan oleh Prof. Dr. Harlina, Ketua Wanita Jemaah Islamiah Malaysia.

      Sempat jgk aku borak dgn dorang. sedih jgk la.. aku x berani nak tanya dorang lebih2. takut dorang sedih. rupenye tak pon. dorang ckp dorang redha dgn kehidupan begini. ish2.. Nak dibandingkan dgn bdk2 ni, barulah aku sedar betapa beruntungnya aku dapat melihat ibubapa aku semasa sekarang ini. walaupun dorang xde ibubapa, tapi dorang tetap bersyukur dgn apa yg ada.. bagus betul bdk2 ni.. Jika anda ingin lebih maklumat berkenaan Rumah Amal Lambaian Kasih ini, bolehlah hubungi Pak Nan - 013-2552641

      Cerita psl makanan masa tu.. nasi, tomyam, telur bungkus, ikan kerapu, kailan.. lepas tarawikh puak mkn bbq.. mewah2.. hehe.. sampai disini saja hujah saya pada hari ini.. salam..











      <<>

      Nash dan Datuk Sheqal >>


      Saturday, September 5, 2009

      Kelas IT

      Saturday, September 5, 2009 0
      Salam n hi..
      baru blaja buat blog sbnrnye.. secara formalnye.. sgt amazing kn..
      hohoo...

      Thursday, September 3, 2009

      Baru tersedar ade blog...

      Thursday, September 3, 2009 1
      astaga! percaye atau tidak.. aku baru tersedar yg aku ni ade blog rupenye.. time kasih pada org yg aku syangi.. kerna dia yg jmpe blog ni.. tak tau camne dia boleh terjumpe.. ish3...
      itu saja utk hari ini..

      Friday, April 24, 2009

      posting..

      Friday, April 24, 2009 0
      dah nk dkt 3 mggu aku posting.. alahai~
      tak tahu nak comment ape pasal posting kali ni...
      mmg banyaj bnda dah belajar tapi aku ttp dingin~
      tak tahu apahal dgn diriku ini...
      penyakit 'M' dah dtg balik...

      kalo difikirkan balik, mmg inilah sebab utama kejadian yang tak ingini berlaku dalam diriku..
      1. result SPM tak memberangsangkan
      2. aku kuar matrik dgn penuh kekesalan
      3. result sem 1 aku cam shit!
      ape lg aku boleh katekan.. bayangkan kat mane tmpt aku skang ni kalo aku tak ade penyakit ni..
      adoyai~
      dah tak boleh buat ape dah... inilah jalan terbaik bg diriku...

      "hidup ini mmg palat"

      sorry...

      first at all. aku nak mintak maaf pd followers blog aku yg lame.. dah terdelete r... aku xtau cmne bleh jd... next time i will improvised..
       
      ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesFree Blogger Templates;