Thursday, June 10, 2010

Kenapa polis tak jadi saman saya?

Thursday, June 10, 2010
Hohoi!
lame tak update blog ini. alasannye boleh tgk post sebelum ini ok. hehe.
berkisar dgn tajuk kali ini. nak story sikit pasal polis nak saman tapi tak jadi. huhu.
Alkisah, pada satu ptg dalam pukul 2 lbh kurang, acap drive kereta dr PJ menuju ke Kajang. sampai area Seputeh dah perasan ade speed trap ni sebab kereta arah bertentangan sudah memberi isyarat lampu. so dengan slumbernye acap drive 60 km/j sahaje! tak pernah dibuat org kat highway.. haha.
hendak dijadikan cerita, road block pon berlaku 3km selepas itu. confident je x kene tahan. sampai je kat situ polis tu suruh berhenti kat tepi. kecut perut gwe.

"bile mase pulak aku drive laju ni."

monolog dalaman seorang diri sendiri sebentar. macam2 fikir ni. duit tak dapat lagi. elaun pulang hujung bulan. masak2. time tu pikir gak nak bagi alasan ape kat polis tu. huhu.
Polis tu pula lambat sikit nak saman sebab byk kereta lain yg kene tahan. selepas 5 min camtu, polis yg tahan acap td datang. dia usha keliling kereta. aduh! saspen gwe. ape lg ntah tak kene. huhu. selepas tu barulah pakcik polis misai x berape nak lebat tu tanye acap.

Pakcik Polis : Nak pergi mane dik? (dengan nada yg tinggi.)
Acap : balik kajang Tuan.
PP : Belajar ke dah kerja?
Acap : Belajar lg kat hukm ni hah.
PP : Hukm? belajar doktor kah?
Acap : bukan. Jururawat. Jururawat lelaki.
PP : oh Nursing ke? anak pakcik pon belajar nursing jugak dekat kolej ***** (tak ingat ape.) sekarang ni die dah tahun 2 sem 6. sekarang ni die tgh praktikal kat hospital ***** (lg sekali lupe). memang bagus amek nursing ni. kerja mulia. dapat kerja pon senang. blablablablabla.........
Acap : ye pakcik. betul tu. (sebanyak beberapa kali)
PP : Ok la. boleh jalan. pakcik suruh kereta blkg kau yg berhenti td. tgk2 kau yg berhenti sekali. ok2, jln elok2. semoge berjaya.
Acap : ok2 tuan. terima kasih.

fuh! selamat. acap pon tak perasan yg die tahan kereta blkg td. akibat confident sgt la ni.. haha. btw, nice to borak with u, pakcik polis. walaupun butir2 perbualan tak berape nak ingat. hehe.
sehingga bertemu di lain hari. bye!

2 kritikan melampau:

Hazwani

anak die aki ke pmpuan acap ;) hahahaha

Asyraf Hasnan

mule2 die citer cam anak die laki.. pastu last2 tanye baru tau anak die pompuan.. haha

Post a Comment

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesFree Blogger Templates;