Sunday, July 25, 2010

Pediatrik?

Sunday, July 25, 2010
Salam.

sory lame tak update.



since last week lagi acap dah start posting klinikal. kami semua dipecahkan kepada 3 modul iaitu kritikal, komuniti dan juga pediatrik. acap ditempatkan di pediatrik.

memang dah pasang lame niat nak masuk pediatrik. tercapai jugak akhirnya.



1st week ni acap masok Wad Pediatrik Oncology. hampir kesemua pesakit yang ade wad ini adalah botak2 belaka. tidak dinafikan lagi. sebab diorang sume on Chemotheraphy. so, kebotakan kepala adalah salah satu daripada kesan sampingannya.

seperti yang diketahui, acap amat menyukai kanak2. kanak2 pon sgt menyukai acap. tapi itu bukan bermaksud acap adalah kanak2. hehe.



walaupun dah masuk Tahun 3, ternyata diri ini masih lagi cuba untuk menyesuaikan diri walaupun kerja2 rutin yang di wad setiap hari. Staff Nurse selalu beri galakan pada mulanya tetapi apabila terdengar dorang mengumpat pasal acap terus semangat ini jatuh. adoyai~ dugaan2. tapi acap tetap tabahkan hati. cuba naikkan semangat. walaupun hati ini hanya diri ini sahaja yang tahu.



ok2. kita tutup pasal yg lepas. kite letak sume masalah dan pengalaman yang buruk2 itu ditepi. bukan dibelakang, depan atau atas tetapi di tepi! sebab lebih mudah itu kita mengambilnya nanti sebagai panduan dan ingatan. :)



sekarang acap ditempatkan di wad NICU. wah! serius happy giler bile 1st time feeding tadi. bukan breast yeh. bottle feeding je.. hehe. :p

semoge adik2 yg grad dr NICU nnt insyaallah sumenye sihat2 sebab dpt feeding dr abang. haha.



Nice to read, nice to share.

kalau ade pape, kalian boleh ltk komen kat bwh ni. acap sedia menerimanya sebagai pemangkin semangat. insyaallah. :)


;)

5 kritikan melampau:

~ nur khairunnisa mohd azuhar ~

budak maen lappy tuh kiut dow :))

Asyraf Hasnan

haha. bdk pompuan ni.

aimannajmi

budak men lappy tu saket ape..???moonface ke tuh..??sian budak2 yg sakit ni..x sggup nk tgk....:(

Asyraf Hasnan

leukemia.. huhuk..

pencari cinta

macam penah tgk je muke budak tersebut...

Post a Comment

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger TemplatesFree Blogger Templates;